Medische Fitness

De Medische Fitness (MF) neemt in ons Centrum al jaren een belangrijke plaats in. In de Medische Fitness kan je sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit kan je doen om gewoon lekker te sporten maar ook ter†voorkoming van klachten, in aanvulling op†de fysiotherapie behandeling of na de fysiotherapie behandeling om optimaal in conditie te komen. Het is een†manier van sporten en trainen†waarbij kwaliteit en persoonlijke begeleiding voorop staan. De manier van trainen en de sfeer zijn duidelijk anders dan in het fitnesscentrum. Met subtiele bewegingen, kleine gewichten en specifieke aanwijzingen kan je, met een individueel voor†je opgesteld trainingsprogramma, werken aan†je fitheid, gezondheid of herstel.

Doel Medische Fitness
De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Met de MF maken we het voor iedereen mogelijk om te sporten onder een begeleiding van een fysiotherapeut. Wil je op een ontspannen manier†sporten of trainen ter verbetering van je houding en beweging, je fitheid en conditie of je†kracht en lenigheid†dan kan de MF je daarbij helpen.†

Werkwijze Medische Fitness
Je†persoonlijke sport/trainingsprogramma wordt samengesteld aan de hand van een intake. In de intake komen de volgende punten aan de orde:

  1. Je†persoonlijke doel van de trainingen
  2. Klachteninventarisatie
  3. Fysiotherapeutisch onderzoek
  4. Het afnemen van een conditietest

Aan de hand van de intake wordt er een†individueel programma samengesteld. Na een inleer periode kan je zelfstandig trainen onder het toeziend oog van een fysiotherapeut. Tussentijds vinden er†uiteraard evaluaties en hertesten plaats om†de voortgang te meten en†je programma bij te stellen.

Voor wie?
De mensen die bij ons trainen zijn in twee groepen te verdelen:

In zijn algemeenheid†geldt dat†jong en oud, met of zonder klachten,†kan sporten/trainen in de Medische Fitness ter verbetering van†houding en†beweging en de algehele fitheid en conditie. Specifieke trainingen zijn er voor:

Wil je meer weten over Medische Fitness?
Neem dan contact op met Marjan Otten.

Bel mij terug!
Medische Fitness schouders