Emmett-therapie

Inhoudsopgave

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 21:00

Dinsdag: 08:00 – 21:00

Woensdag: 08:00 – 18:00

Donderdag: 08:00 – 21:00

Vrijdag: 08:00 – 18:00

Zaterdag / zondag: gesloten

Emmett-therapie

‘The EMMETT Technique is a safe and simple muscle release therapy developed by Ross Emmett. It is an internationally recognized technique taught in over 40 countries worldwide’.

Emmett-therapie is een therapievorm die is ontwikkeld door en vernoemd naar de Australiër Ross Emmett. Het is een manuele therapie waarbij er zeer lichte druk wordt uitgeoefend op specifieke Emmett-punten. Het doel hiervan is pijn en ongemak te verminderen en spanning in het (spier)weefsel te normaliseren of te resetten.

Ook helpt deze techniek om gespannenheid en beperkte beweeglijkheid van spieren en gewrichten op te heffen.

Emmett vergelijkt zijn techniek met de werking van een touchscreen op een mobiele telefoon. Als je het telefoonscherm met de juiste druk op een specifieke plek aanraakt, dan activeer je een programma (app). Als je het lichaam op specifieke Emmett-punten met de juiste druk aanraakt, activeer je reflexen in het lichaam die (spier)spanning normaliseren, houding en balans reguleren en pijn verminderen.

Een zachte en korte aanraking is voldoende om een reflex te activeren. Ons zenuwstelsel heeft slechts korte tijd (vijf tot dertig seconden) nodig om de informatie te verwerken en de juiste spanning en balans in ons lichaam terug te brengen.

Klachten

Emmett-therapeuten hebben het vermogen om behandelingen op maat te geven die precies aansluiten bij de specifieke klachten en behoeften van de individuele patiënt. De Emmetttherapie is reeds succesvol gebleken:

 • Bij spier- en gewrichtsklachten;
 • Bij hoofdpijn en duizeligheid;
 • Bij kaakklachten;
 • Bij lymfoedeem;
 • Voor het verbeteren van de lichaamshouding en lichaamsbalans;
 • Voor het optimaliseren van de ademhaling;
 • Voor ontspanning bij stress en gespannenheid;
 • Ter ondersteuning bij bekken en bekkenbodemklachten;
 • Ter regulering van orgaansystemen: lymfdrainage, spijsvertering etc.

Behandelplan bij Emmett-therapie

De therapeut gebruikt drie tot zeven verschillende technieken. Tijdens de behandeling worden korte pauzes genomen om het zenuwstelsel de kans te geven de informatie te verwerken en te reageren. De therapeut doet alleen wat nodig is om het doel te bereiken. Dit om overbehandeling en hyperstimulatie te voorkomen.

Een behandeling duurt tussen de tien en dertig minuten. Emmett-therapie kan worden gecombineerd met andere behandelmethoden. Bij het toevoegen van Emmett therapie aan een andere behandelmethode, zoals fysiotherapie, ademtherapie of training, kan een behandeling langer duren.

Vergoeding voor Emmett-therapie

Onze fysiotherapeuten hebben kennis gemaakt met deze unieke methode en zijn onder de indruk van de mogelijkheden voor pijnvermindering, spierfunctieverbetering, het opheffen van bewegingsbeperking en het verbeteren van lichaamshouding en lichaamsbalans.

Om deze redenen is de Emmett-techniek geïntegreerd in het fysiotherapeutisch handelen. De zorgverzekeraar vergoedt de behandeling als je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt.

Contactinformatie Emmett-therapie

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen onze Emmett-therapeut Herman Nederlof via h.nederlof@cbtfysio.nl.

Voor het plannen van een afspraak kun je zowel telefonisch als via de e-mail contact opnemen met het CBT:

Jeroen de Louw
Fysiotherapeut

"Samen beter in beweging"

Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Ook zonder verwijzing kun je direct een afspraak maken.

Gelieve mee te nemen bij de eerste afspraak:
 • Legitimatiebewijs
 • De verwijzing (alleen als je bent verwezen door een arts)
 • Verzekeringspas

Sinds 2015 scoort CBT een 9+

Waardering: 9,4
5/5

21 december 2022

Aandoening / behandeling: neuropathieën

“De fysiotherapeut stel veel belangstelling. Niet alleen voor het te behandelen probleem. Maar ook voor de omgeving.”

Bejegening: 9/10

Deskundigheid: 9/10

Informatie: 10/10

Behandeling: 10/10

Waardering: 9,9

5/5

1 juni 2020

“Kom er al 45 jaar nooit hebben ze het op gegeven en zijn ze er altijd geweest voor mij tot op de dag van vandaag. Alles gaat altijd in overleg. was ik te slecht dat ik niet kon komen kwamen ze thuis. Mag zelf suggesties aangeven en ze bekijken dat of het zou kunnen werken of dat het juist helemaal niet goed zou zijn voor mij. Een geweldig team.

Bejegening: 10/10

Deskundigheid: 10/10

Informatie: 10/10

Behandeling: 10/10

Waardering: 9,6

5/5

8 april 2022

Aandoening / behandeling: gewrichtspijn

“Super goede behandeling, Hier word duidelijke uitleg gegeven, over de behandelingen. Bovendien is het gebouw super schoon. Heb heel veel vertrouwen, en deze Praktijk k word geholpen door John. Ook de bij de receptie zijn ze heel kundig Ook hebben ze veel sport toestellen ,waar heel veel goede begeleiding bij geboden word. Ik adviseer deze praktijk aan.”

Bejegening: 9/10

Deskundigheid: 9/10

Informatie: 10/10

Behandeling: 9/10