Bowentherapie

Inhoudsopgave

Openingstijden

Maandag: 08:00 – 21:00

Dinsdag: 08:00 – 21:00

Woensdag: 08:00 – 18:00

Donderdag: 08:00 – 21:00

Vrijdag: 08:00 – 18:00

Zaterdag / zondag: gesloten

Bowentherapie bij het Centrum voor Beweging & Therapie

De Bowentherapie is ontwikkeld door en vernoemd naar de Australiër Tom Bowen. Het is een bijzondere en zeer effectieve manuele behandelingsvorm, die in de regel snel goede resultaten geeft. Bowen maakt gebruik van een zachte, manuele techniek. Met duim en wijsvingers wordt een rollende beweging dwars over spieren en bindweefsel gemaakt. Hierbij wordt geen kracht gebruikt. Deze behandelmethode is niet pijnlijk en geschikt voor iedereen.

Het doel van de Bowentherapie is het herstelvermogen van het lichaam te stimuleren en te activeren. Hierdoor zullen herstelprocessen beter en sneller verlopen, wordt genezing bevorderd, neemt de pijn af en krijg je meer energie. Vanwege de invloed van de Bowentherapie op het herstelvermogen van het lichaam wordt een behandeling over het algemeen als aangenaam, ontspannend, zacht, subtiel én krachtig ervaren.

Klachten

Bowentherapie kan bij veel klachten een belangrijke bijdrage leveren. Bowen heeft zijn kracht en waarde bewezen bij mensen met onder andere:

 • Diverse sportblessures;
 • Rug- en nekklachten;
 • Schouderklachten;
 • Cans;
 • Bekkeninstabiliteit;
 • Migraine;
 • Knie- en enkelklachten;
 • Fibromyalgie;
 • Chronische vermoeidheid;
 • Lymfeoedeem;
 • Ademhalingsproblemen.

Behandelplan Bowentherapie

Een behandeling met de Bowentherapie duurt ongeveer dertig minuten. Tijdens deze behandeling wordt het hele lichaam behandeld en niet alleen het gebied waar je klachten hebt. Om het lichaam de mogelijkheid te geven om de toegepaste technieken te verwerken, worden er gedurende de behandeling korte pauzes ingelast.

Een behandeling met de Bowentechniek vindt over het algemeen één keer per week plaats. Vaak zijn twee of drie behandelingen voldoende om tot verbetering te komen, soms is een groter aantal behandelingen nodig.

Vergoeding voor Bowentherapie

Onze fysiotherapeuten hebben kennis gemaakt met deze unieke methode en zijn onder de indruk van de mogelijkheden voor pijnvermindering, spierfunctieverbetering en het opheffen van bewegingsbeperking. Om deze redenen is de Bowenbehandeling geïntegreerd in het fysiotherapeutisch handelen. De zorgverzekeraar vergoedt de behandeling als je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt.

Contactinformatie Bowentherapie

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met een van de Bowentherapeuten van het CBT:

Voor het plannen van een afspraak kun je zowel telefonisch als via de e-mail contact opnemen met het CBT:

Jeroen de Louw
Fysiotherapeut

"Samen beter in beweging"

Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Ook zonder verwijzing kun je direct een afspraak maken.

Gelieve mee te nemen bij de eerste afspraak:
 • Legitimatiebewijs
 • De verwijzing (alleen als je bent verwezen door een arts)
 • Verzekeringspas

Sinds 2015 scoort CBT een 9+

Waardering: 9,4
5/5

21 december 2022

Aandoening / behandeling: neuropathieën

“De fysiotherapeut stel veel belangstelling. Niet alleen voor het te behandelen probleem. Maar ook voor de omgeving.”

Bejegening: 9/10

Deskundigheid: 9/10

Informatie: 10/10

Behandeling: 10/10

Waardering: 9,9

5/5

1 juni 2020

“Kom er al 45 jaar nooit hebben ze het op gegeven en zijn ze er altijd geweest voor mij tot op de dag van vandaag. Alles gaat altijd in overleg. was ik te slecht dat ik niet kon komen kwamen ze thuis. Mag zelf suggesties aangeven en ze bekijken dat of het zou kunnen werken of dat het juist helemaal niet goed zou zijn voor mij. Een geweldig team.

Bejegening: 10/10

Deskundigheid: 10/10

Informatie: 10/10

Behandeling: 10/10

Waardering: 9,6

5/5

8 april 2022

Aandoening / behandeling: gewrichtspijn

“Super goede behandeling, Hier word duidelijke uitleg gegeven, over de behandelingen. Bovendien is het gebouw super schoon. Heb heel veel vertrouwen, en deze Praktijk k word geholpen door John. Ook de bij de receptie zijn ze heel kundig Ook hebben ze veel sport toestellen ,waar heel veel goede begeleiding bij geboden word. Ik adviseer deze praktijk aan.”

Bejegening: 9/10

Deskundigheid: 9/10

Informatie: 10/10

Behandeling: 9/10