De intake in Eindhoven-Noord

Bij het Centrum voor Beweging & Therapie in Eindhoven zijn diverse behandelmethoden mogelijk. Welke voor jouw klacht het beste geschikt is, zal blijken tijdens de intake. Je hebt hier zelf in veel gevallen ook een keuze in.

Centrum voor Beweging & Therapie helpt je gecontroleerd aan je lichaam te bouwen.

Manuele therapie

Deze specialisatie, ook wel bekend als ‘kraken’, lijkt een beetje op een massage waarbij je in een vreemde positie zit of ligt. Het doel is om de gewrichten zo bewegelijk mogelijk te krijgen en om de functie van de spieren te optimaliseren. John Groenen is hier de specialist in. Manuele therapie wordt vergoed door de verzekering.


Meer weten?

Stel je vraag

Oncologiefysio

Wie kanker heeft, kan te maken krijgen met vermoeidheid, een verminderde conditie, pijn, afname van de bewegelijkheid en andere klachten. De oncologiefysiotherapeut begeleidt je hierbij en is specialist in behandeling ervan. Het draait om het snel maar beheerst maximaliseren van je kwaliteit van leven. Marieke Verbeek is onze oncologiefysiotherapeut. Ze is aangesloten bij het Fysiotherapie Netwerk Oncologie en Onconet.

Leg je vraag voor

Oedeemtherapie en steunkousen

Marieke Verbeek en Nikay Janzen zijn onze oedeemfysiotherapeuten. Bij deze specialisatie is de drainage van het lymfesysteem de kern. Als vocht zich ophoopt, kan dit de bewegelijkheid verstoren. Door middel van specialistische massages, oefentherapie, steunkousen en lymfetaping worden klachten verminderd.

Ik heb een vraag

Training bij COPD, diabetes en burn-outs

Wanneer je conditie door een chronische ziekte hard achteruitgaat, is het essentieel om te blijven bewegen. Maar je moet het ook niet overdrijven. Jeroen de Louw, Marieke de Wit en Herman Nederlof zijn expert in deze gevallen. Zij helpen je de balans te houden tussen inspanning en ontspanning, waardoor je belastbaarheid zo hoog mogelijk blijft, of zelfs toeneemt.

Adem- en ontspanningstherapie

Herman Nederlof heeft zich mede gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie. Veranderen je fysieke of mentale omstandigheden, dan kan het zijn dat je niet meer genoeg lucht binnenkrijgt. Het helpt dan om ontspannener te leren ademen. Hierdoor word je optimistischer, en kunnen pijnklachten verminderen.

Neem contact op

Bowentherapie

Deze therapie, vernoemd naar Tom Bowen, is een manuele techniek. Met duim en wijsvingers worden rollende bewegingen gemaakt, zonder gebruik van kracht. Herstelprocessen versnellen, en cliënten krijgen meer energie. Jeroen de Louw en Herman Nederlof voeren deze therapievorm uit.

Emmetttherapie

Deze techniek wordt voornamelijk ingezet ter verhelping van pijn en bewegingsbeperking. Het is een combinatie van druk- en draaibewegingen, afgestemd op de behoeftes van de cliënt. Herman Nederlof voert deze behandeling uit. De resultaten zijn positief.

Medical taping

Soms kan herstel niet goed optreden omdat weefsel net op de verkeerde plek onder spanning staat. Medical taping biedt dan uitkomst. Door op bepaalde gebieden spanning weg te nemen, biedt de tape tijdelijk verlichting, waardoor het weefsel de kans krijgt te versterken. Jammer genoeg wordt deze behandeling nog niet vergoed. 


Heb je hier vragen over?

Neem contact met ons op

Centrum Voor Beweging en Therapie
Jasonstraat 3 
5631JB Eindhoven 

Kvk: 17255489

Contact

  (040) 2439537

  info@cbtfysio.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 21:00

Dinsdag 08:00 - 21:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 21:00

Vrijdag 08:00 - 18:00