Centrum voor Beweging & Therapie zorgt dat je actief kunt blijven bewegen

Bij het Centrum voor Beweging & Therapie in Eindhoven zijn diverse behandelmethoden mogelijk. Welke voor jouw klacht het beste geschikt is, zal blijken tijdens de intake. Je hebt hier zelf uiteraard ook een keuze in.

Neem contact op

Centrum voor Beweging & Therapie helpt je gecontroleerd aan je lichaam te bouwen.

Manuele therapie

Deze specialisatie onderscheidt zich door een aantal specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken. Het doel is het verbeteren van de bewegelijkheid van de gewrichten en het optimaliseren van de spierfuncties. John Groenen is hier de specialist in. Manuele therapie wordt vergoed door de verzekering.


 Meer weten?

Stel je vraag

Oncologiefysio

Wie kanker heeft, kan te maken krijgen met vermoeidheid, een verminderde conditie, pijn, afname van de bewegelijkheid en andere klachten. De oncologiefysiotherapeut begeleidt je hierbij en is specialist in behandeling ervan. Het draait om het snel maar beheerst maximaliseren van je kwaliteit van leven. Marieke Verbeek is onze oncologiefysiotherapeut. Ze is aangesloten bij het Fysiotherapie Netwerk Oncologie en Onconet.


 Meer weten?

Leg je vraag voor

Oedeemtherapie en steunkousen

Marieke Verbeek en Nikay Janzen zijn onze oedeemfysiotherapeuten. Bij deze specialisatie is de drainage van het lymfesysteem de kern. Als vocht zich ophoopt, kan dit de bewegelijkheid verstoren. Door middel van specialistische massages, oefentherapie, steunkousen en lymfetaping worden klachten verminderd.


 Meer weten?

Ik heb een vraag

Training bij COPD, Diabetes en Vermoeidheid

Wanneer je conditie door een chronische ziekte hard achteruitgaat, is het essentieel om te blijven bewegen. Maar je moet het ook niet overdrijven. Jeroen de Louw, John Groenen en Herman Nederlof zijn expert in de begeleiding van deze aandoeningen. Zij helpen je de balans te houden tussen inspanning en ontspanning, waardoor je belastbaarheid zo hoog mogelijk blijft, of zelfs toeneemt.


 Meer weten?

Ik heb een vraag

Adem- en ontspanningstherapie

Herman Nederlof heeft zich mede gespecialiseerd in Adem- en ontspanningstherapie. Ademtherapie helpt om een meer ontspannen en functionele adembeweging te laten ontstaan. Dit is gericht op het herstel en bewust worden van een natuurlijke ademhaling. Deze natuurlijke en functionele adembeweging heeft een gunstige invloed op het lichamelijk en geestelijk functioneren.

 Meer weten?

Neem contact op

Bowentherapie

Deze therapie , genoemd naar Tom Bowen, is een verrassend eenvoudige manuele techniek, die in de regel snel goede resultaten geeft. Met duim en wijsvinger worden rustige rollende bewegingen gemaakt. Deze techniek beïnvloedt het zelfgenezend vermogen van het lichaam waardoor herstelprocessen beter en sneller gaan verlopen en de algehele energie en ontspanning toenemen.


 Meer weten?

Meer weten

Wat is EMMETT Therapie?

EMMETT therapie is een therapie die ontwikkeld is door en genoemd naar de Australiër Ross Emmett. Het is een manuele therapie waarbij er zeer lichte druk wordt uitgeoefend op specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen en spanning in het (spier) weefsel te normaliseren of te resetten. Pijn en ongemak kunnen verrassend snel verminderen maar het helpt ook snel om beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte beweeglijkheid van spieren en gewrichten op te heffen. 


Herman Nederlof is advanced practitioner. Voor behandeling of vragen kunt u contact met Herman opnemen of uw vraag stellen per email h.nederlof@cbtfysio.nl. 


  Meer weten?

Leg je vraag voor

Medical taping

Soms kan herstel niet goed optreden omdat weefsel net op de verkeerde plek onder spanning staat. Medical taping biedt dan uitkomst. Door op bepaalde gebieden spanning weg te nemen, biedt de tape verlichting, en wordt de spier- en gewrichtsfunctie ondersteund.


Heb je hier vragen over?

Neem contact met ons op

Centrum Voor Beweging en Therapie
Jasonstraat 3 
5631JB Eindhoven 

Kvk: 17255489

Contact

  (040) 2439537

  info@cbtfysio.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 21:00

Dinsdag 08:00 - 21:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 21:00

Vrijdag 08:00 - 18:00