Bekijk onze specialisaties

Samen beter in beweging

Door de verschillende specialisaties binnen het CBT in Eindhoven zijn er diverse behandelmethoden mogelijk. Welke methode voor jouw klacht of doel het meest geschikt is, bepalen we in samenspraak tijdens de intake.

Centrum voor Beweging & Therapie zorgt dat je actief kunt blijven bewegen!

Onze specialisaties

osteopathie

Manuele therapie

De specialisatie manuele therapie kent een aantal specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken gericht op het verbeteren van de bewegelijkheid van de gewrichten en het optimaliseren van spierfuncties. Veel voorkomende klachten waarvoor je bij onze manueel therapeut John Groenen terecht kunt zijn hoofdpijn, nekpijn, schouder- en rugklachten, heupklachten en duizeligheid. Eerst meer weten? Lees dan over fysiotherapie Eindhoven

Oncologiefysiotherapie

De specialisatie oncologiefysiotherapie is gericht op het herkennen, diagnosticeren, behandelen en begeleiden van personen met lichamelijke en/of geestelijke klachten die ontstaan als gevolg van kanker.

Onze oncologiefysiotherapeut Marieke Verbeek kan je adviseren, helpen en begeleiden bij arbeidsreintegratie, vermoeidheid en/of conditieverlies, bewegingsbeperkingen na een operatie, ademhalings- of hoestklachten, spanningsklachten, sporthervatting, seksuele problemen en veranderingen in je thuissituatie

Oedeemfysiotherapie

De specialisatie oedeemfysiotherapie richt zich op de behandeling van vochtophoping in het weefsel. Deze ophoping is daar ontstaan als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de vochtaanvoer en vochtafvoer. Bij deze specialisatie is de drainage van het lymfesysteem de kern. 

Onze oedeemfysiotherapeut Marieke Verbeek kan je helpen met diverse klachten van het lymfestelsel zoals lymfoedeem, venues oedeem, primair lymfoedeem en lipoedeem. Door middel van specialistische massages, oefentherapie, steunkousen en lymfetaping worden klachten verminderd.

Ademtherapie

De specialisatie ademtherapie is gericht op het herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging. Veel voorkomende klachten waarmee onze ademtherapeut Herman Nederlof je kan helpen zijn een dysfunctionele ademhaling, angst- en spanningsklachten, benauwdheid, onrust en verminderde concentratie, burnout, en pijn en/of stijfheid in kaken, hals, nek/schouders, rug en bekken. 

Emmett-Therapie

Emmett-therapie is een vriendelijke vorm van manuele therapie waarbij er zeer lichte druk wordt uitgeoefend op specifieke Emmett-punten om pijn, ongemak en beperkte beweeglijkheid van spieren en gewrichten op te heffen. 

Onze Emmett-therapeut Herman Nederlof kan je onder meer helpen bij spier- en/of gewrichtsklachten, verbeteren van de lichaamsbalans en lichaamshouding, kaakklachten, hoofdpijn en duizeligheid, stress- en spanningsklachten, lymfoedeem en het optimaliseren van de adembeweging.

Bowentherapie

De specialisatie Bowentherapie is een bijzondere en zeer effectieve manuele techniek waarbij met duim en wijsvinger een rollende beweging wordt gemaakt dwars over spieren en/of bindweefsel. Deze techniek stimuleert het herstelvermogen van het lichaam. Hierdoor zullen herstelprocessen beter en sneller verlopen en de algehele energie en ontspanning toenemen. 

Onze Bowentherapeuten Jeroen de Louw en Herman Nederlof kunnen je onder andere helpen bij sportblessures, rug- en nekklachten, schouderklachten, Cans, fibromyalgie en vermoeidheid.

Therapie bij COPD, sarcoïdose en longfibrose

Bij de specialisaties COPD, sarcoïdose en longfibrose is het essentieel om te blijven bewegen en zo goed mogelijk in conditie te blijven. Onze specialsiten op deze gebieden Jeroen de Louw en John Groenen stellen in overleg met jou een persoonlijk behandelplan en trainingsprogramma op. 

Deze programma’s zijn gericht op het verbeteren of op peil houden van je conditie. Zij helpen je de balans te houden tussen inspanning en ontspanning, waardoor je zo goed mogelijk in je dagelijks leven kan blijven bewegen en functioneren.

Medical taping

De specialisatie Medical Taping is gericht op het verbeteren van het herstelproces van je (spier)weefsel en kan ondersteuning bieden bij de spier- en gewrichtsfuncties. Al onze therapeuten zijn gespecialiseerd in Medical Taping. Medical Taping helpt onder andere bij knieklachten, schouderklachten, nek- en rugklachten, hoofdpijn en hooikoorts.

medical taping