Register Podoloog

Heeft u pijn aan uw voeten? Of extra vermoeide voeten? Last van uw rug of zere knieën? Deze klachten gaan meestal niet vanzelf over. Daarom is het verstandig dat u op tijd aan de bel trekt bij de registerpodoloog. 

Veel mensen hebben voet- en houdingsklachten zonder te weten wat ze daaraan kunnen doen. De registerpodoloog is een voetspecialist die in veel gevallen uitkomst kan bieden en die ook speciale kennis heeft van de kindervoet in de groei. De behandeling van een registerpodoloog bestaat uit een voet- en houdingsonderzoek en een deskundig advies. Als het nodig is kan de registerpodoloog een individuele voorziening in de schoen of aan de voet aanbrengen. Deze behandeling heft meestal de klachten op, of voorkomt ergere klachten.

Podologisch onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek aan de registerpodoloog  wordt de tijd genomen voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

Voetklachten

De registerpodoloog  kan helpen bij onder andere:

Ook bij systeemziekten, zoals reuma of diabetes, die vaak gepaard gaan met (ernstige) voetklachten, kan een registerpodoloog  voor aangename voorzieningen zorgen.

Podologie en vergoeding

Een registerpodoloog  is een voetspecialist die een intensieve opleiding heeft gevolgd om aandoeningen aan de voet en enkel te kunnen herkennen en behandelen en heeft het officiële diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland. Tevens staat hij geregistreerd bij Stichting LOOP, het orgaan dat toeziet op de kwaliteit van de opleiding en de podologische zorg.

Behandelplan

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de registerpodoloog u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen. Dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel het leveren van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar.

Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de registerpodoloog ook besluiten u door te verwijzen naar een medische specialist of een voetverzorger.  Op uw verzoek word uw huisarts op de hoogte gesteld van de bevindingen door de registerpodoloog.

Zorgschoenspecialist

Een zorgschoenspecialist herkent de verschillende aandoeningen aan de voet en adviseert daarbij de juiste individuele oplossing. Dit varieert van een aanpassing aan een confectieschoen tot het leveren van semi-orthopedisch schoeisel en supplementen.

Hij geeft advies over welke schoenen het beste zijn voor uw voeten en werkt nauw samen met een netwerk van zorgprofessionals zoals de orthopeed en een adaptatietechnicus. Daardoor heeft u een aanspreekpunt voor alle voetzorg.

De paramedische voetzorg door registerpodologen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Registerpodologen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP.

Afspraak maken?

Op de dinsdagochtend en  de vrijdagochtend kunt u terecht bij Hans Theeuwen in het Centrum voor Beweging en Therapie. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de website www.podopraktijkmierlo.nl of via 0492-661357

Wil je meer weten over Register Podoloog?
Neem dan contact op met Hans Theeuwen, via de website www.podopraktijkmierlo.nl of via 0492-661357.

Bel mij terug!