Oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie:
Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. In ons centrum†heeft †Marieke Verbeek†zich hierin gespecialiseerd.†De praktijk is aangesloten bij het†Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn) en Onconet.

Wat houdt oncologiefysiotherapie in?
De oncologiefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het†behandelen en begeleiden van patiŽnten met een oncologische aandoening. De met de aandoening gepaard gaande lichamelijke en/of psychische klachten en beperkingen kunnen veroorzaakt worden door†de oncologische aandoening of door de behandeling†van de aandoening. Voorbeelden†van klachten†van een oncologische aandoening kunnen zijn: vermoeidheid, afname van conditie, beschadiging aan het lymfestelsel, problemen van het bloedcirculatiesysteem, verminderde hartfunctie, pijn en afname van kracht en†beweeglijkheid.
Klachten kunnen soms ook ontstaan door de behandeling. Denk hierbij aan klachten die ontstaan ten gevolge van een operatie, chemotherapie, bestraling†of het gebruik van medicijnen.

De oncologiefysiotherapeut kan, in de curatieve, palliatieve en terminale fase, een belangrijke rol spelen bij het herstel, het verbeteren van de kwaliteit van leven of de kwaliteit van het sterven. Uit onderzoekt blijkt dat er niet gewacht hoeft te worden tot de behandelingen in het ziekenhuis afgerond zijn. Het is juist†goed om tijdens die behandeling al te beginnen met fysiotherapie.
De oncologiefysiotherapeut kan u adviseren en helpen bij de aanpak van onder andere:

OncologiepatiŽnten kunnen voor behandeling terecht†bij het Centrum voor Beweging en Therapie. Indien u niet in staat bent om naar de praktijk†te komen kan de oncologiefysiotherapeut ook bij u aan huis komen, mits u in het verzorgingsgebied van onze praktijk woont.

De behandeling van oncologische aandoeningen wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Oncologische aandoeningen staan op de lijst 'chronische aandoeningen'. Bij deze aandoeningen wordt fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling, mits een arts u verwijst naar een gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut.†Met een aanvullende verzekering kunt u zich,†geheel of gedeeltelijk,†verzekeren voor de eerste 20 behandelingen. Kijkt u hiervoor uw polis na.

Indien u meer wilt weten dan kunt u contact opnemen met de praktijk en vragen naar Marieke Verbeek. U kunt ook per email contact met Marieke opnemen: m.verbeek@cbtfysio.nl .

Wil je meer weten over Oncologiefysiotherapie?
Neem dan contact op met Marieke Verbeek.

Bel mij terug!
Oncologie fysiotherapeute Marieke Verbeek