Emmett Therapie

De Emmett Techniek is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. In ons centrum heeft Herman Nederlof zich hierin gespecialiseerd. In 2007 introduceerde Emmett zijn techniek in Europa. Kenmerkend voor de techniek is dat Emmett therapeuten leren de behandeling aan te passen aan de behoeften van de cliënt. Ross Emmett noemt deze aanpak de ‘Kameleon’-benadering; dit is de sleutel tot het succes van zijn techniek die al vele jaren tot uitzonderlijke goede resultaten leidt.

Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen soepelheid.

Emmett Techniek is goed te combineren met iedere vorm van lichaamsgerichte therapie en zal de effectiviteit van een behandeling bij elke therapeut aanzienlijk verbeteren.

"Als je de kennis van de Bowen Therapie combineert met wat Ross Emmett je kan leren heb je het meest krachtige therapeutisch wapen dat denkbaar is in handen". Romney Smeeton, Geelong, Australia , Chiropractor en oud- student van Tom Bowen.

Behandelindicaties

Emmett Techniek wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van pijn en bewegingsbeperking. De meest voorkomende klachten die door Emmett behandeld worden zijn o.a.:

Emm-Tech

EmmTech is een verkorte versie van Emmett Techniek en wordt gegeven in één lesdag van acht uur (of in of twee halve lesdagen van elk vier uur). Deze korte cursus is opgezet door Ross Emmett zodat niet-therapeuten de mogelijkheid hebben om zijn techniek te leren en toe te passen op familie en vrienden. Iedereen kan deze cursus doen, er is geen vooropleiding vereist. Deze cursus is ook geschikt voor therapeuten die overwegen de Emmett Techniek te volgen. Zij kunnen via de cursus kennismaken met deze techniek. Ook sportcoaches en trainers, en diegenen die al dan niet beroepsmatig zorg geven aan ouderen en kinderen zijn op deze cursus welkom. Herman Nederlof is gekwalificeerd EmmTech docent.

Meer informatie over Emmett techniek kun je vinden op de website:www.emmett-techniek.nl

Emmett techniek ITB

Wil je meer weten over Emmett Therapie?
Neem dan contact op met Herman Nederlof.

Bel mij terug!
Emmett techniek psoas