Bowen therapie

Bowen therapie is een therapie die ontwikkeld en genoemd is naar de Australiër Tom Bowen. Het is een bijzondere en zeer effectieve manuele behandelingsvorm, die in de regel snelle en goede resultaten geeft. In ons centrum hebben Jeroen de Louw en Herman Nederlof zich hierin gespecialiseerd. Bowen maakt gebruik van een zachte manuele techniek waarbij met duim en wijsvingers een rollende beweging gemaakt wordt dwars over spieren en bindweefsel heen. Er wordt geen kracht gebruikt en de therapeut probeert ook geen blokkades op te heffen. De behandelmethode is dan ook niet pijnlijk en geschikt voor iedereen.

De behandeling

Tijdens de therapie wordt het hele lichaam behandeld en niet alleen het gebied waar men klachten heeft. Een Bowen behandeling duurt circa 30 minuten. Gedurende de behandeling worden korte pauzes ingelast om het lichaam de mogelijkheid te geven de toegepaste techniek te verwerken. Doel van de behandeling is het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren en te activeren. Daarmee heeft Bowen een bijzonder effect op het lichaam waardoor herstelprocessen beter en sneller gaan verlopen, genezing wordt bevorderd, pijn afneemt en mensen weer meer energie krijgen. Vanwege de invloed op het herstelvermogen van de mens wordt een behandeling over het algemeen als aangenaam, ontspannend, zacht, subtiel en tegelijkertijd heel krachtig ervaren.

Bij welke klachten?
Bowen is geen klassieke massage en stimuleert het lichaam zichzelf te herstellen. De behandeling vindt over het algemeen 1x per week plaats om, met de in gang gezette herstelprocessen, het lichaam zichzelf te laten herstellen. Vaak zijn twee of drie behandelingen nodig om tot verandering te komen, soms is echter een groter aantal gespreide zittingen nodig.

Juist vanwege het effect op het zelf genezend vermogen kan een Bowen behandeling bij veel klachten een belangrijke bijdrage leveren. Bowen heeft zijn kracht en waarde bewezen bij mensen met onder andere: sportblessures en ter verbetering van sportprestaties, rug- en nekklachten, schouderklachten, RSI, bekken instabiliteit, migraine, hooikoorts, CARA, artritis, artrose, knie- en enkelklachten, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, lymfeoedeem, ademhalingsproblemen en nierproblemen.

Meer informatie over Bowen therapie kun je vinden op de website: www.debowenschool.nl

Wil je meer weten over Bowen therapie?
Neem dan contact op met Jeroen de Louw of Herman Nederlof.

Bel mij terug!