De beste beweegzorg in één Centrum!

Het Centrum voor Beweging & Therapie is een vooruitstrevend, multidisciplinair behandelcentrum. Ons doel is om voor iedereen met persoonlijke aandacht en begeleiding optimaal bewegend functioneren mogelijk te maken. Om voor iedere persoon in deze behoefte te kunnen voorzien, werken de beste disciplines van de beweegzorg samen in ons Centrum.

Zo kun je in het CBT terecht voor fysiotherapie, osteopathie, oefentherapie Mensendieck/Cesar, psychologie, podologie, medische fitness, Perfect Pilates, Yoga, (sport)massage en een leefstijlcoach.

Centrum voor Beweging & Therapie zorgt dat je actief kunt blijven bewegen!

De beste beweegzorg in één Centrum!

Ingeborg Osteopathie

Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen oppervlakkige en diepe weefsels. Ingeborg Osteopathie verzorgt in het CBT osteopathie voor volwassenen, kinderen en baby’s. Je kunt met diverse klachten terecht bij Ingeborg Osteopathie. Wil je precies weten welke klachten, klik dan hieronder op ‘Meer weten?’.

Oefentherapie Mensendieck/Cesar

Oefentherapie is een effectieve methode om klachten te bestrijden die voortkomen uit een verkeerde houding en/of bewegingspatroon. Naast de algemene oefentherapie zijn er de specialisaties psychosomatische oefentherapie, bekkentherapie en slaapoefentherapie. 

In het CBT verzorgen Marjolein Schillemans en Sanne de Jong van Oefentherapiepraktijk Schillemans deze therapievorm. Je kunt met diverse klachten terecht bij Oefentherapiepraktijk Schillemans.

C’est L’Evi Psychologie

Evi Sommen geeft in het Centrum voor Beweging & Therapie individuele therapie en relatietherapie. Ben je zelf of samen vastgelopen en zoek je iemand die je echt kan helpen? Neem eens vrijblijvend contact op met Evi. Ze helpt je stapje voor stapje concrete doelen te bereiken.

Op zoek naar een fysiotherapeut Eindhoven naast individuele en relatietherapie? Bekijk de mogelijkheden van het CBT.

Registerpodoloog

Heeft u pijn aan uw voeten? Of extra vermoeide voeten? Last van uw rug of zere knieën? Deze klachten gaan meestal niet vanzelf over. Daarom is het verstandig dat u op tijd aan de bel trekt bij de registerpodoloog.

Veel mensen hebben voet- en houdingsklachten zonder te weten wat ze daaraan kunnen doen. De registerpodoloog is een voetspecialist die in veel gevallen uitkomst kan bieden en die ook speciale kennis heeft van de kindervoet in de groei. 

De behandeling van een registerpodoloog bestaat uit een voet- en houdingsonderzoek en een deskundig advies. Als het nodig is kan de registerpodoloog een individuele voorziening in de schoen of aan de voet aanbrengen. Deze behandeling heft meestal de klachten op, of voorkomt ergere klachten.

In het CBT kun je op de dinsdagochtend terecht bij Register Podoloog Hans Theeuwen. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de website van Podopraktijk Mierlo of telefonisch via 0492-661357.

Medische Trainingstherapie

Bij de Medische Trainingstherapie (MTT) staat het verhogen van de algemene conditie en de belastbaarheid van je spieren en gewrichten centraal. De training is gericht op het verbeteren van de conditie, spierkracht, coördinatie en lenigheid. Je wordt begeleid door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de principes van de MTT en kunt gebruik maken van de uitgebreide, professionele trainingsfaciliteiten die in het CBT aanwezig zijn. 

De MTT is geschikt om gewoon lekker te sporten maar ook voor mensen met klachten. De ervaring leert dat er goede resultaten zijn bij chronische rug- en nekklachten, knieklachten, heupklachten, schouderklachten, diabetes, COPD, nierinsufficiëntie, vermoeidheid, burn-out en het verbeteren van de conditie.

Perfect Pilates

Bij Pilates worden voornamelijk de spieren rondom je rug, buik en bekken getraind. Het trainen van deze verschillende spiergroepen rond ‘de kern van het lichaam’ vermindert het risico op blessures en heeft een positieve uitwerking op je lichaamshouding. In het CBT kan je op maandagochtend en woensdagavond Pilates beoefenen onder begeleiding van Oefentherapeut Cesar Sanne de Jong.

perfect pilates

Yoga

Bij het CBT kun je yogalessen volgen onder de deskundige en zorgzame begeleiding van Angeline van Empel. De lessen bestaan uit oefeningen voor flexibiliteit, kracht en concentratie. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of wat je conditie is. Iedereen kan yoga doen. De lessen in het CBT worden gegeven op de maandagavond en de woensdagochtend.

e-Body | (Sport)massage in het CBT

De sportmassages in het CBT worden uitgevoerd door onze partner e-Body.

Ook voor ontspanningsmassages en niet- sportgerelateerde klachten kun je natuurlijk bij e-Body terecht!

e-Body levert professionele (sport)massage en (sport)verzorging voor sporters en niet-sporters die zuinig zijn op hun lichaam, of een specifiek doel voor ogen hebben (afvallen, conditieopbouw, competitie of een wedstrijd).

Voor het maken van een afspraak bel, sms of stuur een WhatsApp naar e-Body: 06-28146858 of stuur een email naar info@e-body.nl