De beste beweegzorg in één Centrum!

Het Centrum voor Beweging & Therapie is een vooruitstrevend, multidisciplinair behandelcentrum. Ons doel is om voor iedereen met persoonlijke aandacht en begeleiding optimaal bewegend functioneren mogelijk te maken. Om voor iedere persoon in deze behoefte te kunnen voorzien, werken de beste disciplines van de beweegzorg samen in ons Centrum. 

Zo kun je in het CBT terecht voor fysiotherapie, osteopathie, oefentherapie Mensendieck/Cesar, psychologie, podologie, medische fitness, Perfect Pilates, Yoga, (sport)massage, een beweegcoach en een leefstijlcoach.

Centrum voor Beweging & Therapie

Samen beter in Beweging!

Ingeborg Osteopathie

Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen oppervlakkige en diepe weefsels. Ingeborg Osteopathie verzorgt in het CBT osteopathie voor volwassenen, kinderen en baby’s. Je kunt met diverse klachten terecht bij Ingeborg Osteopathie. Wil je precies weten welke klachten, klik dan hieronder op 'Meer weten?'.


 Meer weten?

Neem contact op

Sport- en beweegcoach

Een sport- en beweegcoach stimuleert mensen van alle leeftijden, met en zonder beperkingen, om lekker te sporten en/of te bewegen. Mirjam van der Horst is onze sport- en beweegcoach. Ze verzorgt zowel lessen in het CBT als buiten in onze wijk in Eindhoven-Noord. Je kan bijvoorbeeld inschrijven voor de cursus 'Beter in Balans', aansluiten bij de wandelsessies van het CBT of meedoen met de Seniorengym of de Nationale Diabetes Challenge.

Neem contact op

Oefentherapie Mensendieck/Cesar

Oefentherapie is een effectieve methode om klachten te bestrijden die voortkomen uit een verkeerde houding en/of bewegingspatroon. Naast de algemene oefentherapie zijn er de specialisaties psycho-somatische oefentherapie en bekkentherapie. In het CBT verzorgen Marjolein Schillemans en Sanne de Jong van Oefentherapiepraktijk Schillemans deze therapievorm. Je kunt met diverse klachten terecht bij Oefentherapiepraktijk Schillemans. Wil je precies weten welke klachten, klik dan hieronder op 'Meer weten?'.


 Meer weten?

Stel hier je vraag

Medische Trainingstherapie

Bij de Medische Trainingstherapie (MTT) staat het verhogen van de algemene conditie en de belastbaarheid van je spieren en gewrichten centraal. De training is gericht op het verbeteren van de conditie, spierkracht, coördinatie en lenigheid. Je wordt begeleid door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de principes van de MTT en kunt gebruik maken van de uitgebreide, professionele trainingsfaciliteiten die in het CBT aanwezig zijn. De MTT is geschikt om gewoon lekker te sporten maar ook voor mensen met klachten. De ervaring leert dat er goede resultaten zijn bij chronische rug- en nekklachten, knieklachten, heupklachten, schouderklachten, diabetes, COPD, nierinsufficiëntie, vermoeidheid, burn-out en het verbeteren van de conditie.


 Meer weten?

 Folder Medische Fitness

Perfect Pilates

Bij Pilates worden voornamelijk de spieren rondom je rug, buik en bekken getraind. Het trainen van deze verschillende spiergroepen rond ‘de kern van het lichaam’ vermindert het risico op blessures en heeft een positieve uitwerking op je lichaamshouding. In het CBT kan je op maandagochtend en woensdagavond Pilates beoefenen onder begeleiding van Oefentherapeut Cesar Sanne de Jong.

Neem contact op

Yoga

Bij het CBT kun je yogalessen volgen onder de deskundige en zorgzame begeleiding van Angeline van Empel. De lessen bestaan uit oefeningen voor flexibiliteit, kracht en concentratie. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of wat je conditie is. Iedereen kan yoga doen. De lessen in het CBT worden gegeven op de maandagavond en de woensdagochtend.

Neem contact op

C’est L’Evi Psychologie

Evi Sommen geeft in het Centrum voor Beweging & Therapie individuele therapie en relatietherapie. Ben je zelf of samen vastgelopen en zoek je iemand die je echt kan helpen? Neem eens vrijblijvend contact op met Evi. Ze helpt je stapje voor stapje concrete doelen te bereiken.

Check Evi’s site

Registerpodoloog

Een registerpodoloog bestudeert de houding en de structuur van de voet en stelt in samenspraak met jou een behandelplan op. Vaak wordt een corrigerende zool of schoen geadviseerd om de voet de juiste steun te geven, om klachten te verhelpen of te voorkomen. Ook bij (jonge) kinderen kan podologie een uitkomst bieden; vroeg ingrijpen helpt langdurige voetklachten te voorkomen.


Neem contact met ons op

Centrum voor Beweging & Therapie

Zorg(T) voor optimaal bewegen!

Centrum Voor Beweging en Therapie
Jasonstraat 3 
5631JB Eindhoven 

Kvk: 17255489

Contact

  (040) 2439537

  info@cbtfysio.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 21:00

Dinsdag 08:00 - 21:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 21:00

Vrijdag 08:00 - 18:00