Bewegen is de beste manier om je lichaam sterk en gezond te houden. Maar soms is het wenselijk om dit onder professionele begeleiding te doen. Centrum voor Beweging & Therapie is een vooruitstrevend, multidisciplinair behandelcentrum waar iedereen op zijn eigen niveau begeleidt wordt om samen te komen tot een optimale bewegelijkheid en manier van bewegen.

Centrum voor Beweging & Therapie helpt je
samen actief aan je fitheid te werken.

Osteopathie

Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen oppervlakkige en diepe weefsels. Osteopathie richt zich vooral op het verhelpen van de oorzaak van de klachten. Ingeborg Osteopathie verzorgt in ons centrum osteopathie voor volwassenen, kinderen en baby’s.


 Meer weten?

Neem contact op

Sport- en beweegscoach

Onze sport- en beweegcoach stimuleert mensen van alle leeftijden om lekker te bewegen. Dit doet ze zowel binnen het Centrum voor Beweging & Therapie als daarbuiten, in Eindhoven-Noord. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten bij de wandelsessies van het CBT, of meedoen met de Nationale Diabetes Challenge.

Neem contact op

Oefentherapie

Deze therapievorm draait om het identificeren en geleidelijk aanpassen van een ongunstige lichaamshouding. In het Centrum voor Beweging & Therapie in Eindhoven vind je oefentherapie Cesar en Mensendieck, maar ook psychosomatische oefentherapie. Marjolein Schillemans en Sanne de Jong begeleiden je hierbij.


 Meer weten?

Stel hen je vraag

Medische fitness

In de fitnessruimte van ons centrum vind je alle fitnessapparaten die je nodig hebt voor gezonde versterking van je lichaam. Je wordt dan begeleid door een fysiotherapeut. Het kan zijn dat we je fitness voorschrijven, maar je kunt er ook altijd zelf voor kiezen om te komen trainen. Het is van toegevoegde waarde als je goed en gericht beweegt. Je krijgt dan ook een op jouw wensen afgestemd trainingsprogramma.


 Meer weten?

 Folder Medische Fitness

Perfect Pilates

Pilates is een trainingsmethode, gericht op een versterking van de kern van je lichaam. Hierdoor verbetert je houding. Je spieren zijn immers sterker. De trainingen worden gegeven op maandagochtend en 2 keer op woensdagavond. Je krijgt ze van Sanne de Jong, een gediplomeerd oefentherapeut Cesar.

Neem contact op

Yoga

Ook voor wie van yoga houdt, biedt het CBT opties met deskundige begeleiding. De lessen bestaan uit oefeningen voor flexibiliteit, kracht en concentratie. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of wat je conditie is. Iedereen kan yoga doen. Angeline van Empel biedt er zorgzame begeleiding bij.

Neem contact op

C’est L’Evi Psychologie

Evi Sommen geeft in het Centrum voor Beweging & Therapie individuele therapie en relatietherapie. Ben je zelf of samen vastgelopen en zoek je iemand die je echt kan helpen? Neem eens vrijblijvend contact op met Evi. Ze helpt je stapje voor stapje concrete doelen te bereiken.

Check Evi’s site

Registerpodoloog

Langdurige voetklachten hebben wat extra aandacht nodig. Trek op tijd aan de bel bij de registerpodoloog. Die bestudeert je houding & de structuur van je voet en biedt een behandelplan. Vaak wordt een corrigerende zool of schoen geadviseerd om de voet de juiste steun te geven. Ook voor kleine kinderen van wie de voeten afwijkingen vertonen, biedt podologie uitkomst. Vroeg ingrijpen helpt dan de groei bij te sturen.


Neem contact met ons op

Centrum voor Beweging & Therapie helpt je gecontroleerd aan je lichaam te bouwen.

Centrum Voor Beweging en Therapie
Jasonstraat 3 
5631JB Eindhoven 

Kvk: 17255489

Contact

  (040) 2439537

  info@cbtfysio.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 21:00

Dinsdag 08:00 - 21:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 21:00

Vrijdag 08:00 - 18:00